Bilindiği üzere, Dünya'da üretilen gıdanın üçte biri bilinçli ya da bilinçsiz olarak israf
edilmektedir. Dünya nüfusu göz önüne alındığında her dokuz insandan biri açlıkla mücadele etmektedir.
İsraf, eğitim seviyesi, yaş veya millet gözetmeksizin toplumun her kesiminde yapılmakta, bu durumun
ancak insanların bilinçlenmesiyle önlenebileceği hesap edilmektedir. Bakanlığımız ve FAO(Gıda ve
Tarım Örgütü) ile işbirliği içinde hayata geçen "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" kampanyası,
vatandaşlarımızda bilinç oluşturmaya yönelik önemli bir hareket haline dönüşmüştür.
Gıda İsrafı Nedir?
Tüketiciler ve gıda işletmecilerinin hatalı alışkanlıkları sonucunda tüketime elverişli gıdalarımızın kaybedilmesi veya israf edilmesi "gıda israfı" olarak tanımlanmaktadır.
Örneğin,